onsdag den 2. december 2020

En hel dag med bålmad - fra rå fisk til føde



Vores 14 ugers forløb med natur og friluftsliv starter 8.15 med først dissektion siden partering og rensning af regnbueørreder. 


Herefter meldte vores gruppe sig til at stå for at tænde bål, samt at ryge fiskene i rygeovnen.



Vi starter processen med at partere og rense fiskene



Siden bindes fisken op, så den kan hænge uden at falde fra hinanden, når den efter noget tid i ovnen bliver mør.



Varme gløder bruges til at holde rygeovnen varm. Det er vigtigt at der løbende fyldes nye gløder i glødeskuffen, så temperaturen forbliver stabil.



Fisken er nu klar til at komme i ovnen. Her skal den først tilberedes i ca. 30 minutter. Herefter skal den varmryges i mindst 1 time.




Det færdige produkt efter opbinding og rygning med rygeflis.



 

1 kommentar:

  1. Hejsa - kiggede lige forbi - det bliver spændende at følge med :-)

    SvarSlet

Dyrelivet i den nære natur

Vi har valgt beskæftige os med de dyr der findes i vores nære omgivelser. Vi har valgt dette emne med afsæt i interessen fra vores målgruppe...